my world...my soul...my destiny

...find the T.R.U.T.H of the world...

honestly,sekarang ni aku sangat addicted dengan program-program korea..
ak suka tengok gameshow dia, talkshow dia and some MV artis-artis korea., lagu-lagu dia pon aku suka nak dengar..sbb boleh layan je..
drama-drama or movie korea aku jarang sikit nak layan
sebab kalau program show ni, kita rasa lebih kenal dgn mereka(mcm la kenal sgt pon)
lagipun
kalo tengok drama tu, lagi addicted dahla lama..
kalo x sempat tgok abes, mesti terpikir2 and cari masa terluang nak sambung balik cerita 2 sampailah..cerita tu dah abess

setakat ni..drama yang pernah ak tengok pon

sassy girl chunhyang(ni memang favourite.tgok2 berkali2 pon x boring punye)
my lovely samsoon( hyunbin sangat comey)

little bride( bolehla tahan)
2 je kot yang lengkap ak tgok


yg tak lengkap banyak

fullhouse,my girl,princess hour, yu hee the witch

tp..sebenarnye ak bukan nak cerite pasal movie diatas.

ak nak cerita pasal sesuatu benda yang agak tidak berfaedah yang ak buat
hmm..benda ni mungkin berfaedah di kemudian hari tp tak tahu la bila kan..? sekarang.. aku sedang belajar menulis bahasa korea@hanguel
perkara ini berlaku secara kebetulan je..
mmg aku tak pernah rasa nak belajar bahasa ini pon..

kisahnye bermula bila ak pulang ke rumah..
memandangkan rumahku tak ada internet..

so..wireless yg tersedia kt perumahan tempat ak hanya membenarkan rakyat jelatanya untuk melayari laman web wikipedia sahaja

bayangkan la..ape yang boleh dibuat dengan wikipedia tu

so..ak pon search la artis-artis korea dalam tu, tgok nama dia la..aktiviti dia la.
tibe2..terbuka satu page tentang Korean Language@Hanguel
aku pon tgok je la page2 2 an
d tibe2 nampak pic nih..

kalo korg nak sgt taw mende ape nih.klik la gambar nih...

gambar di atas ni bukan jadual berkala unsur taw..
ni jadual macam mana kita boleh belajar cara2 nak menulis bahasa tersebut dan.. agak ok la..sbb mudah difahami menggunakan wikipedia..
aku pon cube2 la tulis nama artis korea yang aku tahu sambil merujuk kepada jadual di atas.

sbb kalau diperhatikan dalam wikipedia 2,ade ditulis nama mereka dalam bahasa korea..'
so..boleh la semak balik yek..
dalam proses cube mencuba 2,adalah dalam 70% ape yang ak tulis 2 betul..
excited la jugak..hehhee..

then,aku gitawla kawan2 yang lain pasal hal ini, dyorg pon excited..
ada gak yang nak belajar ngan ak nih..yg baru tahu asas2 je..

ni la benda yang paling aku tak tahu kenapa aku boleh involve..

mmg xde keje pon..
so..terima je la..
tapi kena kurangkan jugak la..
sbb byk benda yang lagi penting dari benda ni..

emm..tgokla mcm mana..
adakah usaha aku hanya separuh jalan sahaja.. hahahhaa

jom click di sini.. =D

jom tengok...huhuhu

About Me

My photo
gila-gila..tp bukan gila.. pendiam..tp x la diam sgt... pemalu...tp x la teruk sgt... sensitif..tp x dashyat sgt... peramah..tp x sgt la... i luv 2 make all happy.. with my silly jokes.. n hope all in this world will always happy.. do not take advantage to others... n always be strong.... p.e.a.c.e

updater for me..!!

exam mode... =)

i'm ukm's blogger

sembang-sembang

song for this month~lalallaa

Goodbye to you my trusted friend
We've known each other since we were nine or ten
Together we've climbed hills and trees
Learned of love and ABC's
Skinned our hearts and skinned our knees
Goodbye my friend it's hard to die
When all the birds are singing in the sky
Now that spring is in the air
Pretty girls are everywhere
Think of me and I'll be there

We had joy, we had fun
we had seasons in the sun
But the hills that we climbed
Were just seasons out of time

Goodbye Papa please pray for me
I was the black sheep of the family
You tried to teach me right from wrong
Too much wine and too much song
Wonder how I got along
Goodbye Papa it's hard to die
When all the birds are singing in the sky
Now that the spring is in the air
Little children everywhere
When you see them, I'll be there

We had joy, we had fun
We had seasons in the sun
But the wine and the song
Like the seasons have all gone
We had joy, we had fun
We had seasons in the sun
But the wine and the song
Like the seasons have all gone

Goodbye Michelle my little one
You gave me love and helped me find the sun
And every time that I was down
You would always come around
And get my feet back on the ground
Goodbye Michelle it's hard to die
When all the birds are singing in the sky
Now that the spring is in the air
With the flowers everywhere
I wish that we could both be there

1st award

1st award
from aimyasminx

2nd award

2nd award
fr0m fadzrulhisyam

3rd award

3rd award
from aimyasmin & fadzrulhisyam

4th award

4th award
from aimyasminx

welc0me..

Follow me..!!